Hot spot på hund

Hot spot på hund

Hot spot hos hunde, også kendt som akut våd dermatitis, er en tilstand, hvor der opstår en lokaliseret infektion og betændelse i hundens hud. Det kan være forårsaget af en række faktorer, herunder allergier, parasitter, traume eller irritation.

Symptomerne på hot spot inkluderer rødme, kløe, smerte og fugtige sår på hundens hud. Det kan være meget ubehageligt for hunden og kan føre til yderligere infektioner, hvis det ikke behandles ordentligt.

Klorhexidin shampoo kan være en effektiv behandling for hot spots hos hunde. Klorhexidin er en desinficerende og antibakteriel ingrediens, der kan hjælpe med at bekæmpe infektioner og reducere betændelse i hundens hud.

Når du bruger klorhexidin shampoo til behandling af hot spot hos din hund, er det vigtigt at følge disse trin:

  1. Vask hundens hud omkring hot spot med lunkent vand. Påfør en generøs mængde klorhexidin shampoo eksempelvis DanaVets shampoo med klorhexidin 3% til hunde på det berørte område og dup forsigtigt ind i huden. Hot spots kan være meget ømme og føles som brandsår.

  2. Lad shampooen virke på huden i 2-3 minutter, før du skyller grundigt ud med lunkent vand.

  3. Føntør på kold luft til området er helt tørt.                                                          
  4. Gentag behandlingen dagligt eller efter behov, indtil hot spot er helet.

Hvis din hunds tilstand ikke forbedres efter 1-2 dage med behandling, bør du kontakte din dyrlæge for yderligere evaluering og behandling. 

← Ældre indlæg Nyere indlæg →